Porozumienie stron
•
Czy można podpisać porozumienie stron będąc na L4 i czy umowa rozwiąże się w ustalonym terminie?
W
WypowiedzenieMinus
Autor Wątku
Pracuję na etacie w spółce z o.o. z branży handlowej i od prawie 4 lat mam umowę na czas nieokreślony. Od dwóch tygodni jestem na zwolnieniu lekarskim po zabiegu i dostałem od pracodawcy propozycję rozwiązania umowy za porozumieniem stron z datą końcową na 31 maja. Kadry napisały, że dokument mogą mi wysłać mailem, a podpis mam odesłać skanem, bo nie ma potrzeby przyjeżdżać do biura. Nie wiem, czy podpisanie takiego porozumienia podczas L4 jest w ogóle normalną praktyką i czy później ktoś nie zakwestionuje jego ważności. Zastanawia mnie też, czy jeśli do ustalonej daty nadal będę na zwolnieniu, to umowa i tak rozwiąże się w tym terminie. Mam jeszcze służbowy laptop, kartę paliwową i niewypłaconą część premii miesięcznej około 1800 zł, więc chciałbym wiedzieć, jak to zwykle wygląda przy takim zakończeniu współpracy. Czy ktoś miał podobną sytuację i podpisywał porozumienie stron będąc już na L4?